Valmentajat

Linda Suontausta

Oma voimistelu-ura: Aloitin voimistelun toisella luokalla ollessani. Muutaman vuoden ajan joukkueet ja kokoonpanot vaihtelivat vuosittain, kunnes 12-14v sarjan viimeisenä vuotena muodostunut joukkue sai nimen Milanat. Noustuamme 14-16v sarjaan voimistelimme vuoden harrastesarjassa, jossa voitimme mm. aluekultaa ja mestishopeaa. Tämän jälkeen jatkoimme vielä muutaman vuoden SM-sarjassa, kunnes jäimme ilman valmentajaa. Silti palo voimisteluun oli niin suuri, että jatkoimme vielä kuuden tytön voimin kaksi vuotta ilman valmentajaa yli 16v. harrastesarjassa (nyk. kilpasarja). Teimme siis kahden vuoden ajan itse omat ohjelmamme sekä valmensimme itse itseämme parhaimpana saavutuksena aluehopea keväältä 2008. Milanoiden kilpailu-ura päättyi kevääseen 2009, mutta jossakin mielen perukoilla kytee vielä ajatus voimistelumatolle palaamisesta, jos tulevassa opiskelukaupungissa siihen tulee mahdollisuus... =)

Koulutus: Kävin vuosia sitten I-tason jumppakoulu-koulutuksen, mutta tarkoituksena olisi tietenkin jatkaa kouluttautumista. Kävin äskettäin myös tuomarikurssit 1-3, ja olenkin 3M-tason tuomari.

Valmentajakokemus ja saavutukset: Aloitin valmentamisen 15-vuotiaana toimimalla apuvalmentajana Miljan kanssa silloisessa 12-14v Solandat -joukkueessa. Kuitenkin jo seuraavalla kaudella jatkoimme Miljan kanssa kaksin lähes 20 tytön kanssa jakaen heidät kahteen joukkueeseen, Valerie ja Luminet. 14-16v sarjaan noustessamme valitsimme harrastesarjan (nyk. kilpasarja), johon osallistuimme yhdistyneellä Valerie-joukkueella. Joukkueen kokoonpano on vaihdellut vuodesta toiseen, ja tämän hetkisen joukkueen kanssa nousemme keväällä 2010 16-18v kilpasarjaan.

Parhaimmat saavutukset valmentajaurallani ovat aluemestaruus keväältä 2009 sekä mestisten 5. sija keväältä 2008.

Muita harrastuksia: Paikallisen liikuntakeskuksen jumpat, lumilautailu sekä golf.

Parasta valmentamisessa: Parasta valmentamisessa on nähdä tyttöjen kehittyvän ja kasvavan lajin parissa. Myös tavoitteiden saavuttaminen tuntuu hienolta!

Muuta mukavaa: Työskentelen tällä hetkellä FNV:llä tarkoituksena järjestellä tulevia Tyttöjen mestaruussarjojen "Hyvän mielen kisoja".

Milja Hintsanen

Oma voimistelu-ura: Aloitin joukkuevoimistelun myöhään neljännellä luokalla. 10-12-sarjoista mukaan tarttui pari aluehopeaa ja toiseen 12-14-sarjavuoteeni asti sahasin kahden joukkueen välillä. Sinä vuonna joukkueemme nimettiin Milanoiksi ja alusta alkaen yhteishenki oli aivan loistava. Nousimme 14-16-ikäisiin silloisen harrastesarjan puolelle ja nappasimme jokaisista kisoista mitalit; alueesta sekä Mustan Kissan Cupista kultaa ja mestaruuskisoista hopeaa. Kauden jälkeen voimistelu jatkui pari vuotta SM-sarjassa, jonka jälkeen Milanat jäivät ilman valmentajia. Joukkuehenki ja tahto jatkaa rakasta harrastusta oli silti niin kova, että pidimme keskenämme harkkoja kerran pari viikossa ja kasasimme ohjelmat itse. Siirryimme yli 16-vuotiaiden harrastesarjaan ja keväällä 2008 saavutimme aluemestaruuskilpailuissa hopeaa.

Viimeiset kilpailut Milanat kävivät keväällä 2009, jonka jälkeen päätimme lopettaa. Itse lähdin tuolloin Turkuun yliopistoon ja suurimmalla osalla oli edessä abivuosi. Silti innostus joukkuevoimisteluun ei ole kadonnut vieläkään ja olen välillä aivan mahdottoman kateellinen Valerien tytöille, kun joukkueella on vielä vaikka kuinka monet kilpailut edessä ;)

Koulutus:  Joskus valmennusta aloitellessani kävin I-tason jumppakoulu-koulutuksen. Suoritin myös keväällä 2010 kolme ensimmäistä tuomarikurssia ja olen nyt III-tason tuomari. Tavoitteena olisi jatkaa niin ohjaaja- kuin tuomarikoulutuksiakin vielä pidemmälle.

Valmentajakokemus ja saavutukset: Aloitimme Lindan kanssa apuvalmentajina vuonna 2006. Tytöt kilpailivat 12-14-vuotiaiden sarjassa ensimmäistä vuotta ja jo tällöin mukana oli muutamia nykyisen Valerien voimistelijoita. Seuraavana vuonna kuitenkin meille kahdelle sysättiin oma melkein kahdenkymmenen tytön porukka, jonka päädyimme jakamaan Valerie- ja Luminet-joukkueiksi. Keväällä 2008  odotti nousu 14-16-vuotiaisiin ja päätimme lähteä kisaamaan harrastesarjan puolelle. Samalla kahdesta ryhmästä muotoutui yksi joukkue, joka otti nimekseen Valerie. Harrastesarjan mestaruuskilpailuissa jäimme mitaleilta vain pienellä piste-erolla. Viimeisenä 14-16-vuotena joukkue harjoitteli entistä motivoituneempana ja kauden paras onnistuminen koettiin, kun tiukoissa aluemestaruuskilpailuista tytöt voittivat vapaaohjelmallaan kultaa. Tänä keväänä Valerie nousee 16-18-vuotiaiden sarjaan ja edessä olevia uusia haasteita varten treenailee tiivis sekä motivoitunut joukkue :)

Muita harrastuksia: Yliopiston jumpat, piirtäminen, kirjoittaminen, valokuvaaminen ja bloggailu

Parasta valmentamisessa: Valerie on porukkana hyvin eläväinen ja yhteishenki on kehittynyt vuosien saatossa hyväksi! On ollut upeaa nähdä, miten paljon tytöt ovat kehittyneet ja onnistumiset kisoissa sekä harjoituksissa ovat vieneet niin voimistelijoiden kuin valmentajienkin motivaatiota eteenpäin. Vuosien myötä olen kehittynyt myös valmentamisessa sekä koreografioiden teossa, mutta edessä on vielä loputtomasti oivallettavaa. Rakkaus lajiinkaan ei näytä millään sammuvan!