Voimistelukoulu

Harrastustuntimme pohjautuvat Suomen Voimisteluliiton Voimistelukoulu-konseptiin⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Voimistelukoulutoiminta on Voimisteluliiton lasten liikunnan strategiaa, jossa kaikki alle 12-vuotiaiden toiminta kuuluu voimistelukoulu-käsitteen alle. 

Toiminnassa näkyy Innostus, Laatu ja Onnistumiset yhdessä, eli ILO. Tavoitteena on saada lapsi innostumaan liikunnasta ja löytämään liikunnan riemu sekä omanlaisensa polku liikunnan parissa, lajista riippumatta. 

Laatu toiminnassamme koostuu koulutettujen ohjaajien, valmentajien suunnittelemista ja ohjaamasta toiminnasta, joilla lapsen kasvua ja kehitystä tuetaan monipuolisesti, niin fyysisten, psyykkisten kuin sosiaalistenkin osa-alueiden osalta. Voimistelukoulu-tunnilla alle 12-vuotias lapsi oppii perusliikunta- ja voimistelun alkeistaitoja.

Seurassamme on Voimistelukoulu tunteja 3-12 -vuotiaille lapsille.

Toiminnan tavoitteena on kehittää lasten koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin, auttaa lasta tunnistamaan omat vahvuutensa, sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu on monipuolista ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelu-uralle että muihin lajeihin.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lasten ja nuorten toimintamme laadun takeena on Olympiakomitean lasten liikunnan Tähtiseura-status. Tähtimerkin omaavat seurat ovat seuratoiminnan edelläkävijöitä. Tähtiseurat ovat toimintatavoiltaan moderneja, innovatiivisia ja vastuullisia toimijoita. Tähtiseuroissa yhteisöllisyys on toiminnan kulmakivi. Seuran jäseniä kuullaan ja kannustetaan tasavertaisesti sekä toivotetaan uudet liikkujat tervetulleiksi mukaan toimintaan.