Tuntikuvaukset

Syksyn harrasteryhmät julkistetaan elokuun alussa ja ilmoittautuminen ryhmiin on elokuussa. 

Harrasteryhmien syyskausi 2.9. - 15.12.2024

LASTEN LIIKUNTA

 

VAUVAJUMPPA

Vauvajumppa on vanhemmille tarkoitettu matalan sykkeen jumppahetki oman alle vuoden ikäisen vauvan kanssa. Tunti sisältää monipuolista innostavaa liikuntaa, joka soveltuu kaiken tasoisille liikkujille. 

Ohjaaja: Oona Aaltonen

MINITAAPEROJUMPPA 2022-2023 syntyneet

Minitaaperojumppa on 1-2 vuotiaille suunnattu lapsen ja aikuisen riemukas yhteinen jumppahetki.  Aikuinen voi olla äiti, isä, ukki, mummi tai vaikka kummi. Kävelytaito ei ole edellytyksenä. Tunnilla leikitään ja liikutaan matalalla kynnyksellä monipuolisesti. Minitaaperojumpassa jumppaillaan mukavissa vaatteissa paljain jaloin tai pehmeillä sisätossuilla. Juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan. 

Ohjaaja: Elina Niemi

TAAPEROJUMPPA 2021-2022 syntyneet

Taaperojumppa on 2-3 vuotiaan kävelytaitoisen lapsen ja aikuisen riemukas yhteinen jumppahetki. Aikuinen voi olla äiti, isä, ukki, mummi tai vaikka kummi.  Jumppa kehittää liikkumisen perustaitoja, kuten ketteryyttä, motorisia taitoja ja tasapainoa, sekä tarjoaa samalla mahdollisuuden oppia ryhmässä toimimista ja leikkitaitoja. Vapaata temmellystä ympäri temppuratoja sekä ohjattuja liikuntaleikkejä. Taaperojumpassa jumppaillaan mukavissa vaatteissa paljain jaloin tai pehmeillä sisätossuilla. Juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan. 

Ohjaajat: Satu Prihti ja Liisa Vähämäki-Eerikäinen


LIIKKARIT 2020-2021 syntyneet ja 2018-2019 syntyneet

Liikkari on lapsille suunnattu monipuolinen ja hauska liikuntahetki. Liikkarissa opitaan leikin ohessa erilaisia liikunnallisia ja sosiaalisia perustaitoja. Tunnilla opitaan leikinomaisesti kehonhallintaa, tasapainoa, ketteryyttä ja koordinaatiota. Tärkeintä on liikunnan ilo ja onnistumisen elämykset. Jokaisella liikuntakerralla on tietty aihe, jonka ympärille tuokio rakentuu. Liikkarissa touhutaan sisäliikuntavaatteissa paljain jaloin tai pehmeillä sisätossuilla. Juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan. 

Ohjaajat: Maria Arjoniemi, Helena Hacklin ja Ninna Vinkki

 

VOIMISTELU 

Voimistelukoulut yhteistyössä Someron Säästöpankin kanssa.

VOIMISTELUKOULU 2020-2021 syntyneet

2020-2021 syntyneille suunnattu voimistelukoulu on monipuolinen ja vauhdikas jumppa, jossa harjoitellaan leikin siivittämänä voimistelun perusliikkeitä. Tunneilla harjoitellaan yhdessä toimimista erilaisten leikkien ja pelien avulla sekä tutustutaan eri liikuntavälineisiin. Tunneilla touhutaan paljain jaloin, juomapullon voi ottaa mukaan.

Ohjaajat: Elina Niemi ja Pia Järvi

 

VOIMISTELUKOULU 2018-2019 syntyneet

2018-2019 syntyneiden voimistelukoulu on ryhmä, jossa pääsee tutustumaan voimistelun eri lajeihin monipuolisesti liikkuen. Tunnilla liikutaan leikinomaisesti liikunnan eri osa-alueita, kuten ketteryyttä, koordinaatiokykyä, tasapainoa ja kehonhallintaa kehittäen. Tunneilla on hauskaa liikkumista, temppuilua sekä musiikin tahdissa tekemistä, yhdessäolon riemua unohtamatta. Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä sekä tarjota iloisia hetkiä. Tunnille joustavat sisäliikuntavaatteet päälle ja mukaan juomapullo. Jumpassa ollaan paljain jaloin. 

Ohjaaja: Elina Kankare

 

VOIMISTELUKOULU 2016-2017 syntyneet

2016-2017 syntyneiden voimistelukoulu on ryhmä, jossa pääsee tutustumaan voimistelun eri lajeihin monipuolisesti liikkuen. Tunnilla liikutaan leikinomaisesti liikunnan eri osa-alueita, kuten ketteryyttä, koordinaatiokykyä, tasapainoa ja kehonhallintaa kehittäen. Tunneilla on hauskaa liikkumista, temppuilua sekä musiikin tahdissa tekemistä, yhdessäolon riemua unohtamatta. Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä sekä tarjota iloisia hetkiä. Tunnille joustavat sisäliikuntavaatteet päälle ja mukaan juomapullo. Jumpassa ollaan paljain jaloin.  

Ohjaajat: Pia Järvi, Helmi Lehtorata ja Tiuku Suomi

 

VOIMISTELUKOULU 2012-2015 syntyneet

2012-2015 syntyneille suunnattu voimistukoulu on monipuolinen ja voimistelutaitoja kehittävä harrastus. Tunneilla harjoitellaan voimisteleluliikkeitä, sekä kehitetään monipuolisesti eri liikunnan osa-alueita mm. ketteryyttä, koordinaatiokykyä, tasapainoa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Voimistelukoulussa rohkaistaan lapsia olemaan luovia ja ilmaisullisia. Tunneilla edetään lapsen taitojen mukaan, jolloin harjoittelu on mielekästä. Tunnille joustavat sisäliikuntavaatteet päälle ja mukaan juomapullo. Jumpassa ollaan paljain jaloin.

Ohjaaja: Jenna Erkkilä

 

NUPUT 2018-2019 syntyneet

Avoin kokeilukerta vko 32 ja ryhmä aloittaa vko 33

Nuput on elokuussa 2024 aloittava uusi joukkuevoimisteluun keskittyvä harrasteryhmä 2018-2019 syntyneille. Nupuissa pääsee tutustumaan joukkuevoimisteluun matalalla kynnyksellä ja harjoittelemaan lajin perusteita iloisessa porukassa. Nupuissa keskitytään monipuolisesti eri voimistelulajeihin, mutta pääpainopiste on joukkuevoimistelussa.

Ryhmä harjoittelee kerran viikossa 1h 15 min kerrallaan ja kerran kuussa on myös viikonloppuisin yksi 1h 30min lisäharjoituskerta.

Ohjaajat: Mira Merivirta ja Henna Nummela

 

TEMPPUILU

 

TEMPPURATA 2018-2020 syntyneille

Temppurata -tunnilla harjoitellaan perusliikuntataitoja temppuradan avulla. Temppurata koostuu erilaisista välineistä, kuten puolapuista, köysistä, renkaista ja patjoista. Temppuradalla hypitään, pyöritään, tasapainoillaan ja roikutaan. Tämä on loistava tapa kehittää lapsen motorisiataitoja. Tunti sopii kaikille temppuilusta kiinnostuneille lapsille. 

Tunnilla lapset saavat vapaasti kiertää temppurataa ohjaajan avustamana ja läsnäollessa.

Ohjaajat: Jenna Erkkilä, Saara Sinisalo ja Vilhelmiina Reuna

 

FREEGYM-TEMPPUKOULU 2014-2017 syntyneet

Temppukoulu on hauska ja monipuolinen liikuntaharrastus lapselle. Se sopii niin tytöille kuin pojillekin. Tunnilla opitaan kehon monipuolista käyttöä harjoittelemalla kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, päällä- ja käsilläseisontaa sekä muuta temppuilua. Tunti vahvistaa lapsen keskittymis- ja koordinaatiokykyä. Tunti sopii kaikille lapsille.  

Ohjaajat: Jenna Erkkilä, Saara Sinisalo ja Vilhelmiina Reuna

 

TELINEVOIMISTELU 2016-2009 syntyneet

Telinevoimistelu on monipuolinen harjoitustunti, joka sisältää telinevoimistelunliikkeiden (kuperkeikat, kärrynpyörät, kiepit jne.) lisäksi erilaisia notkeus-, tasapaino-, voima- ja ketteryysharjoitteita sekä telineratoja ja liikuntaleikkejä. Tunnilla harjoitellaan iloisella mielellä ja otetaan ilo irti uuden oppimisesta! Tunti sopii kaikille lapsille. 

Tavoitteena on, että jokainen voimistelija oppisi kauden aikana telineillä; permanto, puomi, rekki ym. perusliikkeitä, edeten oman taitotason mukaisesti.

Ohjaajat: Jenna Erkkilä, Saara Sinisalo ja Vilhelmiina Reuna

 

TANSSI

 

DANCE AND BEAT KIDS 2017-2019 syntyneet

Dance and Beat Kids on harrastetanssiryhmä, jossa tanssitaan ja liikutaan monipuolisesti rennolla meiningillä musiikin tahtiin. Tunnilla pääsee myös luovuus valloilleen, kun saa suunnitella itsenäisesti omia liikkeitä sekä koreografioita. 

Mukaan tarvitset juomapullon ja joustavat tanssivaatteet. Tanssia voi sisäkenkien kanssa tai paljain jaloin. Aiempaa tanssitaustaa ei vaadita.

Ohjaajat: Helmi Lehtoranta ja Tiuku Suomi

 

DANCE AND BEAT JUNIOR 2012-2016 syntyneet 

Dance and Beat Junior on harrastetanssiryhmä, jossa tanssitaan ja liikutaan rennolla meiningillä musiikin tahtiin. Tunnilla pääsee myös luovuus valloilleen, kun saa suunnitella itsenäisesti omia liikkeitä sekä koreografioita. 

Mukaan tarvitset juomapullon ja joustavat tanssivaatteet. Tanssia voi sisäkenkien kanssa tai paljain jaloin. Aiempaa tanssitaustaa ei vaadita.

Ohjaajat: Helmi Lehtoranta ja Tiuku Suomi

 

DANCE AND BEAT -TANSSIRYHMÄ 2007-2011 syntyneet 

Dance and Beat on harrastetanssiryhmä, jossa tanssitaan hyvällä ja rennolla meiningillä uusimpien hittibiisien tahtiin. Ryhmän toiveiden mukaan kokeillaan myös eri tyylilajeja ja harjoitellaan improvisaatioharjoituksia sekä tekniikkaharjoituksia. Tunnilla pääsee myös luovuus valloilleen, kun saa suunnitella itsenäisesti omia koreografioita. 

Mukaan tarvitset juomapullon ja joustavat tanssivaatteet. Tanssia voi sisäkenkien kanssa tai paljain jaloin. Aiempaa tanssitaustaa ei vaadita.

Ohjaaja: Isabella Sillstén-Olufuwa
 

© Antti Aaltonen
© Antti Aaltonen