Pelisäännöt

Forssan Voimistelijoiden joukkuevoimistelujoukkueiden yhteiset pelisäännöt

Sitoutuminen

Joukkuevoimistelu on varhaisen erikoistumisen taitolaji, jonka takia laji vaatii suuria harjoitusmääriä jo lapsuusvaiheessa. Laji vaatii sitoutumista voimistelijalta ja hänen perheeltään. Myös seuran toimintaan, kuten esimerkiksi talkoisiin tulee voimistelijoiden vanhempien osallistua. Vanhempien tärkein tehtävä on tiivistettynä kolmen K:n sääntöön: Kuljeta, Kustanna ja Kannusta.

Poissaolot

Joukkuevoimistelu on kilpaurheilulaji ja sen takia toiveena on, että harjoituksissa käydään mahdollisimman säännöllisesti.

Poissaolojen määrä on oltava mahdollisimman vähäinen, etenkin kisakaudella, koska kilpailuohjelmaa hiotaan jokaisissa harjoituksissa eteenpäin, ja poissaolijoille pitää opettaa samat asiat uudelleen. Sairaspoissaoloille ei tietenkään voi mitään, mutta muut poissaolot on edellämainituista syistä oltava mahdollisimman vähäisiä. Muista poissaoloista on ilmoitettava valmentajille mahdollisimman aikaisin, sillä ne vaikuttavat harjoitusten ja kauden suunnitteluun. 

Jos voimistelijalle tulee jokin vamma, se on hoidettava asianmukaisesti lääkärissä ja/tai fysioterapeutilla. Valmentajat on pidettävä perillä vamman tilanteesta. Valmentajat tekevät tällöin voimistelijalle korvaavia ja vahvistavia harjoitteita, mahdollisesti yhteistyössä voimistelijan lääkärin tai fysioterapeutin kanssa. Tämän tarkoituksena on mahdollistaa voimistelijalle turvallinen kuntoutuminen ja harjoittelu vamman aikana.


Joukkueiden omat pelisäännöt

Kauden alussa joukkueen valmentajat luovat yhdessä voimistelijoiden kanssa joukkueelle omat pelisäännöt koskien harjoituskäytöstä ja -käytäntöjä. 

Myös vanhemmille luodaan omat pelisäännöt kauden aloituspalaverissa.

© Anna Tanninen